Bijzonder beheer

Wat betekent het voor uw onderneming?

Vrijwel iedere onderneming of instelling maakt weleens een financieel moeilijke periode door. In een dergelijke situatie bent u als directeur of commissaris van essentieel belang.

Wellicht is de afdeling bijzonder beheer van uw bank, lease- of factormaatschappij of van één van de kredietverzekeraars al ingeschakeld. Of andere schuldeisers of uw aandeelhouders volgen de bedrijfseconomische ontwikkelingen intensief. In deze situatie dient u steeds de belangen van de onderneming en van uzelf als bestuurder af te wegen tegen de belangen van uw stakeholders.

De meeste bedrijven ontwikkelen zich in zo’n bijzonder beheer of turnaround periode positief. Dat gaat niet vanzelf. De zware last rust meestal maar op enkele schouders. Soms is hierbij externe ondersteuning nodig.

Door intensief daadkrachtig management op basis van inzicht moeten de benodigde veranderingen gerealiseerd worden.

Lees hier meer over wat u kunt doen wanneer uw onderneming in zwaar weer verkeert. Van een goede omgang met stress en het inschakelen van de juiste adviseurs, het stabiliseren van de situatie en het opstellen en uitvoeren van een korte termijn herstelplan dat tevens rekening houdt met de toekomst.


Wij garanderen een vertrouwelijk gesprek en helpen u graag verder